berkeley.blogg.se

I affären

Publicerad 2013-08-30 06:32:00 i Allmänt,

I mataffären fick kassören, en svart lite äldre herre, en hundradollarsedel av kunden framför mig.
"Ben Franklin...," sa han och höll upp den mot ljuset. "He used to be a friend of mine."

When in Rome

Publicerad 2013-08-30 03:31:09 i Allmänt,

Idag gick jag på den här kursen. Den gamla damen jag bor hos ville också följa med, men jag sa "eh... du kanske borde skita i det." Alla i klassen ska göra varsin presentation av någon teoretiker under terminen. Jag fick Göran Therborn, "no question about it," som läraren sa. Egentligen ville jag ha Ralph Miliband men jag insåg att det inte skulle passa in i lektionens narrativ.

The Shareholder Revolution

Publicerad 2013-08-30 03:29:00 i Allmänt,

I tisdags träffade jag min värdprofessor, Heather, som ansvarar för mig här. Vi har bara haft korthuggna konversationer per mail tidigare så jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig, men hon var soft. Det visade sig att hon är gift Neil Fligstein, som det är mitt mål med resan att komma åt, så den pusselbiten ramlade på plats i mitt knä. Jag frågade om hon kände till "the shareholder revolution"; "I'm married to it," svarade hon.

Måndag kväll

Publicerad 2013-08-27 06:43:00 i Allmänt,

 
Styrde upp en sådan här sida; får se vad det kan leda till. Ingenting, antagligen.
 
Uppdatering: Okej, det här var ganska soft:

 

People's Park

Publicerad 2013-08-26 07:51:00 i Allmänt,

Efter jag ordnade bostad igår gick jag och satte mig i People's Park. Ingången pryddes av en väggmålning som hyllade stadens radikala historia.
 
 
Folk skojar inte när de säger att Berkeley är ett kommunistiskt ställe - är det till exempel inte Lenin man ser till höger? Inne i parken satt hemlösa och förkovrade sig.

 
 
 

Hem ljuva hem

Publicerad 2013-08-26 06:07:00 i Allmänt,

 
Här ska jag bo.
 
Nu har jag hittat en bostad i alla fall, hos en gammal kärring. Hon frågade mig hur ofta jag förväntar mig att ha gäster över natten. Jag sa att det inte finns någon garanti för att jag någonsin kommer att ha gäster över natten. Om dessutom 10 på kvällen till 6 på morgonen är ägnad åt tystnad så som hon förordar kanske det inte är någon bra idé i vilket fall. Hon ville hursomhelst begränsa antalet till högst två per månad, och det ska jag nog kunna foga mig efter. 

Ankomst

Publicerad 2013-08-26 05:45:00 i Allmänt,

Jag har inte så mycket att säga egentligen, men nu har jag på Petes begäran styrt upp en blogg. Som sagt, inte så mycket har hänt sedan jag kom hit; jag har mest fokuserat på att söka bostad. Men jag har bildat mig en rudimentär uppfattning av staden. Den stora skillnaden mot Santa Barbara är att här inte finns några snygga tjejer, vilket är skönt. Hittills har jag inte sett en enda. Jo en, fast hon verkade vara från Norge. Annars är det gott om hippies. Folk i allmänhet verkar trevliga. Många säger "how you doing, buddy" på stan (mestadels hemlösa i och för sig). 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela